20210222-DSC02331untitled shoot-Nidratim

Moeiteloos effect

Yoga Nidra betekent  “de slaap van de yogi’s” . 

Het is één van de oudste en diepste vormen van meditatie. Deze meditatie doe je liggend en is daardoor moeiteloos. Je lichaam weet hoe het moet slapen en je hoeft het dus niet te leren.

 

Je kunt dit relaxed op bed doen of op een matje met een dekentje over je heen. Je doet je koptelefoon op (open NidraTime. ) Je volgt de stem en wordt helemaal door de meditatie heen geleid. 

Door een combinatie van lichte fysieke-, ademhalingsoefeningen gaat de energie weer vrij stromen.

Je hoeft helemaal niets te doen. Het gaat helemaal vanzelf. 

Je lichaam komt in een hele diepe ontspanning waardoor je zenuwstelsel in balans wordt gebracht, je lichaam herstelt en vernieuwt

 

30 tot 45 minuten Yoga Nidra is net zo herstellend als 3 uur slaap. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Lees hier verder!


De Intentie maakt het verschil

Het unieke aspect van onze vorm van Yoga Nidra is de intentie.

Vaak heb je een gewoonte, gedachte, gevoel die niet voor je ‘werkt’ en toch kan die heel actief aanwezig zijn. Als je je zou afvragen hoe je je wel zou willen voelen dan wordt dat jouw intentie. Dus een intentie is een richting waar je naar toe wilt gaan.

Als je een intentie gebruikt in de wakkere staat dan zijn er vaak allerlei stemmen en gedachtes in je hoofd, die nog niet zo overtuigd zijn van deze intentie. Daardoor voelen je mind en je lichaam de intentie vaak nog niet voelen.

 

Als je deze intentie in de diepste staat van 'zijn' plaats/gebruikt, waar je lichaam helemaal ontspannen is en er bijna geen gedachten zijn, dan kan deze intentie in iedere cel van je lichaam integreren en kun je dus vanuit deze nieuwe intentie bewegen.